Bahçelievler Kadın Kolları Bilecik’te

Bahçelievler Kadın Kolları Bilecik’te Atalarımızı anma ve o günlerin atmosferini bir nebze olsun solumak adına düzenlenen şenliklere katıldı.

Osmanlı devletinin kuruluş merkezi olan Bilecik’te ‘Ertuğrul Gazi’yi anma ve Yörük şenlikleri’ ,  Devlet erkanının katılımının yanı sıra Türkiye’nin birçok yerinden vatandaşların bir araya gelmesiyle  gerçekleşti.  

 

Kadın Kolları Başkanımız Sayın Şeyma Aktaa öncülüğünde Bilecik’in Söğüt ilçesinde  737.si düzenlenen ‘Ertuğrul Gazi’yi anma ve Yörük şenlikleri’ ne katıldık. Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlanan şenlikler TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıoğlu’nun konuşmalarıyla devam etti. Ardından okçuluk, cirit ve savaş sanatları gösterileri yapıldı. Gösterilere ilgi büyüktü, dakikalarca ayakta alkışlandı.

 

O günlerin yaşayışını daha iyi anlayabilmek adına kurulan oba çadırlarında Kadın Kolları teşkilatımız uzun vakit geçirdik. yaşanan zor şartlarda kazanılan bu kadar başarı tüylerimizi diken diken ederken, duygusal anlarda yaşattı.